Menyasszonyi ruha átalakítás

Menyasszonyi ruha átalakítás

Minden menyasszonyban meg fogalmazódik az a kérdés, hogy kihez forduljon a menyasszonyi ruha átalakításával kapcsolatban.

Esküvői ruha átalakítás

A sarki szabóságban is varrással foglalkoznak. És azt is tegyük hozzá, hogy minden nap szegnek fel nadrágokat vagy cserélnek cipzárt a kabátokban. Az ügyesebb varrónők átalakítanak egy alkalmi ruhát is. De a menyasszonyi ruha átalakítás nem a szakterületük, ritkán csinálnak ilyet, így kevésbé tudják, hogy melyik menyasszonyi ruhát hol lehet szűkíteni vagy kiengedni. Illetve nem mindig lehet egy menyasszonyi ruha hosszát beemelni, felszegni vagy levágni.

Menyasszonyi ruha átalakítás előtt, nem árt tisztában lenni azzal, hogy mire kell figyelni mielőtt, rábízod a menyasszonyi ruhád egy varrónőre, aki tökéletessé varázsolja a ruhád a nagy napra. Pedig van pár dolog, a menyasszonyi ruha átalakítás kapcsán, amivel nem árt tisztában lenni, hiszen így kevésbé érhet kellemetlen meglepetés.

 Menyasszonyi ruha átalakítás, Összeszedtem pár dolgot, ami hasznos lehet számotokra. www.vintage-eskuvo.hu

A neten könnyen utána tudsz nézni, hiszen manapság, már szinte minden elérhető, hogy mennyire profi, mennyire ért a varrónő a dolgához, mi a vélemény róla. hiszen nem egy átlagos varrónőre van szükséged, hanem profira, aki már bizonyította, hogy tudja mit csinál, esetleg neve van a szakmában és akinek a kisujjában van a menyasszonyi ruha átalakítás.

Fontos, hogy szimpatikus legyen. Bár ez így elsőre mellékesnek hangzik, de hidd el, hogy nagyon sokat számít. Hiszen ha nincs szimpátia, akkor a kommunikáció sem lesz tökéletes köztetek, és ha a kommunikáció nem működik, akkor kevésbé értitek meg egymást, így az átalakítás sem lesz tökéletes.

Bízz benne, de azért érdemes előre mindenre rákérdezni, hogy mit hogyan fog csinálni a menyasszonyi ruha átalakítás során. Itt persze nem az apróbb dolgokra gondolok, hanem például, hogy a ruha hossz rövidítését hogyan oldja meg, vagy mit javasol ha a mellnél eláll.

Mindenképpen érdemes előre megbeszélni a költségeket. Nagyon kellemetlen, ha a végén derül ki, hogy drága volt az anyag, esetleg kevesebbet szántál a menyasszonyi ruha átalakításra. Ha sokallod, akkor nyugodtan mond el, hogy mennyit szántál rá és kérdezd meg, hogy mit javasol neked. (Tipp: A költségeket csökkentheti, ha te szerzed be az anyagot, amit fel kell használni a menyasszonyi ruha varrás során)

Még néhány átalakítási tanács

Ne fizess előre! A ruhád ott marad nála és egy jó szakember biztos a dolgában és tudja, hogy elégedett leszel, így a végén boldogan fogod kifizetni a munkáját. Extrém esetben persze előfordulhat, hogy előleget adj, de ez nem egy pár ezer forintos alakítás lesz, hanem egy zsák swarovski kristály ára.

Elvitelkor nem árt magaddal vinni valakit, aki az esküvődön neked fog segítséget nyújtani az öltözködésben. Mindenképpen jó, ha egy ismerősöd is megnézi a tökéletesen elkészített menyasszonyi ruhád. Így te is nyugodtabb leszel a kifogástalanul rád igazított álmaid ruhájával kapcsolatban.

Online ruha rendelés

Előfordult már veletek vagy egy ismerősötökkel, hogy az online rendelt ruha nem teljesen olyan volt, mint amit valójában vártatok volna?  A menyasszonyi ruháknál ez ugyanúgy előfordul, de itt még fontosabb, hogy tökéletesen álljon.

Nemrég megismertem egy kedves arát, menyasszonyi ruha átalakítás és a menyasszonyi ruha méretre igazítás kapcsán, aki online rendelte meg a ruháját, de amit kapott, az nem pont olyan, amit szeretett volna. Kihangsúlyoznám, hogy itt nem a méret különbség volt az egyetlen gond, hiszen ritkán fordul elő, hogy a szabványméret szerint készült esküvői ruha valakire tökéletesen passzol mind hosszban mind bőségben.

Az áhított menyasszonyi ruhának ívelt a dekoltázsa, a szoknyája habos mégis rendezett hatást kelt.

Az online rendelt menyasszonyi ruha, ami elől rövid hátul hosszú fazon, egyenes dekoltázzsal érkezett, és a szoknyája habos, de kicsit összevissza.

Menyasszonyi ruha átalakítás elején megbeszéltük, hogy az egyenes helyett a szív formájú dekoltázs előnyösebb lenne számára, a szoknyarészt megrövidítem, és a felhúzásokat rendezem, illetve az uszályt szépen lekerekítem.

A menyasszonyi ruha átalakítás során folyamatosan a kapott kép alapján dolgoztam. A cél az volt, hogy a végeredmény a menyasszony által küldött kép pontos mása legyen. Számomra nagyon fontos, hogy ne térjek el stílustól és a végeredmény, tetsszen és a menyasszony elégedett legyen.

Sorrendben írom le a műveleteket, hátha kedvet kaptok egy menyasszonyi ruha átalakításához. ￿

Az első mindig a bőség beállítása, ami az oldalvarrásnál készül. Kifordítom a menyasszonyi ruhát és elvarrom a fölösleges bőséget.

Menyasszonyi ruha átalakítás – dekoltázs

Ennél a menyasszonyi ruhánál a dekoltázs flitteres-gyöngyös, végig a szélén. Ezért javaslom, hogy itt óvatosan, bontsd le a díszítést és rakd el, mert szükségünk lesz még rá a későbbiek során. Célszerű elvarrni a gyöngyöt ott ahol megbontottad, hiszen minden bizonnyal le fog szaladni még pár darab is. Újra kifordítom, a ruhát megjelölöm a közepét, hogy szimmetrikusan tudjam bejelölni a szívformát. Ha megjelöltem, akkor ki is varrom a jelölés mentén. Nagyon fontos, hogy szimmetrikus legyen, különben helyreállíthatatlan hibát követünk el. Ez után ki kell vágni a fölösleget és csak ezek után lehet vissza fordítani a menyasszonyi ruhát, hogy leellenőrizzük a végeredményt. Ha minden hibátlan, akkor megvasaljuk és a flittereket illetve gyöngyöket visszavarrjuk úgy, ahogy eredetileg voltak.

Menyasszonyi ruha átalakítás – szoknya

A szoknya hossza se volt jó, hiszen ha rövid a ruha, akkor is célszerű beállítani a menyasszony számára az ideális hosszt. Az alapréteget befelé felhajtom, kézzel megvarrom. A habokat eligazgatom és pontvarrással rögzítem. Az uszályt ovatosan körbe vágom, hogy a formája megfelelő legyen. Eztán 2 x 1 mm-en beszegem. Végül készre vasalom a menyasszonyi ruhát.

Ebből látszik, hogy nem is olyan bonyolult egy ilyen menyasszonyi ruha átalakítás, de ha nem vagy rutinos a varrásban, akkor ne a menyasszonyi ruhádon kezdj el kísérletezni!

 

A hosszú menyasszonyi ruha átalakítás nem jelent komoly kihívást egy képzett varrónőnek. De ha a menyasszonyi ruha 20 centiméterrel rövidebb a készméretnél, akkor az elsőre kicsit a „lehetetlen küldetések” közé tartozhat.

Menyasszonyi ruha átalakítás story:


A napokban behozott egy menyasszony, egy tüllös esküvői ruhát, hogy alakítsam rá. Meglepetés volt számomra, hogy 2 évvel ezelőtt vette egy kiárusításon, alkalmi áron, bár még nem volt eljegyezve. Azt mondta, hogy egyszer úgyis elveszik feleségül. Fő a pozitív gondolkodás, 🙂  és tényleg így is lett.
Amint felpróbáltuk a menyasszonyi ruhát, meglepődtünk, mert csak a lábszára középig ért. Ami akár jó is, hiszen kicsit Marilyn Monroe stílusú volt. De a nagy napra se a menyasszony se a vőlegény nem ilyet képzelt el, hanem gyönyörű hercegnős menyasszonyi ruhát. egy ilyen bonyolultabb menyasszonyi ruha átalakítás során még 2 ruha próba szükséges, ami maximum 20-30 perces. Nagyon fontos, hogy az a cipő legyen ott, amit az esküvőn visel a menyasszony, hiszen így tudjuk a hosszát beállítani.

Az átalakítás:

Egy menyasszonyi ruha átalakítás során gyakran teljesen szét kell szedni a ruhát. A szoknya alján toldottam meg minden réteget 25 centiméterrel. A toldásokat simán talpszélességgel varrjuk és utána minden varrásszélt 2 milliméterig visszavágunk és egy oldalra vasaljuk. Fontos volt plusz két tüll réteget raknunk felülre, hogy a toldás ne legyen szembetűnő. A két tüll réteget ugyanúgy kell elkészíteni, mint az eredeti szoknyát. Ügyesen be kell ráncolni és hozzávarrni külön-külön. Fontos, hogy egyenletes legyen a ráncolás, különben a végeredmény nem lesz kielégítő, ha egyenetlen a szoknya ránca. Amikor mindez megvan, akkor összedolgozzuk a míderrel, különösen figyelünk az összeforgatásra. Ha ez is sikerült, akkor fellélegezhetünk, hiszen a menyasszonyi ruha átalakítás nehezén túl vagyunk.

Ezek után már csak szépen ki kell vasalni a ruhát és méretre vágjuk a hosszát. Ezt többféleképpen is lehet. Ha biztos vagy a dolgodban, akkor próbababára teheted, és a méretek alapján levághatod. Ha egy kicsit is bizonytalan vagy, akkor a menyasszonyon vágd le.
Az ideális ruha hossz a földtől 5 centiméterrel rövidebb. Fontos, hogy minden réteget külön-külön szabad levágni és alulról a béléstől kezdjük.
Ha minden utasítást lépésről lépésre követtél, akkor tökéletes lesz a végeredmény.

Kell-e esküvői melltartó a menyasszonyi ruha alá?

Sok menyasszonynak segítettem már esküvői ruháját kiválasztani, és gyakran elhangzik a kérdés, hogy „milyen melltartó lenne számomra előnyös, a menyasszonyi ruhám alá? „ A válaszom meglepetést szokott okozni.

Nincs szükség melltartóra. Hiszen egy minőségi ruha alakformáló technológiával készül, minőségi alapanyagokból. Ezáltal tökéletesen tart és formáz. A melltartóban lévő push up-okat helyettesíthetjük, mobil push up-okkal, vagy a menyasszonyi ruha átalakítás során is be lehet ilyet építeni, így biztosítva a tökéletes domborulatokat.

Vannak menyasszonyok, akik ragaszkodnak a melltartóhoz, különböző okok miatt. Nos, ezzel sincs semmi gond. Ilyenkor mindenképpen levehető pántú vagy pánt nélküli melltartót javaslok, aminek a mellrésze le van kerekítve. 

Menyasszonyi ruha egy lezúduló nyakkivágással

Egy mélyen kivágott melltartó segít elkerülni, hogy a nagy napon se kapjon bepillantást a násznép a „kényes helyekre”, emellett gyönyörű dekoltázst biztosít. Fontos, hogy ne látszódjon ki az esküvői ruha alól.

Váll nélküli menyasszonyi ruha (kis mell)

Amellett, hogy kényelmes, szépen formáz is. Push up-al van kombinálva, így tökéletes formát és méretet biztosít.

Váll nélküli ruha (nagy mell)

Nagy mellű nőknek fontos, hogy formatervezett kényelmes melltartót viseljenek. Hiszen egész éjjel, alá kell támasztania a melleket, anélkül, hogy kényelmetlen érzést okozna.

Érdemes egy igazán szexi menyasszonyi fehérneműt is beszerezni erre az alkalomra. Na és, hogy ezzel mi a cél? 🙂  Ezt a fantáziádra bízom. 

Ha bármilyen kérdésed van a menyasszonyi vagy alkalmi ruháddal kapcsolatban, vagy hogy milyen esküvői fehérneműt érdemes viselni alatta a tökéletes végeredmény érdekében, bátran tedd fel kérdésed facebookon, facebook.com/vintageskuvo vagy a weboldalon a vintage-eskuvo.hu keresztül. Mindig szívesen segítünk.

vintage-eskuvo.hu