Használt gyerekruha

használt gyerekruha
használt gyerekruha

A gyerekek ruhatárának csak egy minimális mennyisége az, ami elszakad, kikopik, pecsétes lesz stb. ezáltal valóban elhasználódik és a kukában köt ki. A 2 év alatti apróságok olyan gyorsan nőnek, hogy idejük sincs „tönkre tenni” a ruhácskákat. De az iskolás korúakra sem jó már az előző télre vásárolt kabát, nadrág.

Így hát az alig használt gyerekruhák tovább indulnak.

Sajnáljuk a drága pénzért vásárolt, jóformán alig használt gyerekruhákat kidobni.

Miért is tennénk?

Aki tudja és megteheti az tovább adja a családon belül esetleg barátnőnek, szomszédnak, rászorulónak. Sokaknak valóban nagy segítség ez, hiszen csak egy rugdalózó 2500 forintnál kezdődik.

Olyan is van, aki megpróbál némi konyhapénzhez jutni a már használt gyerekruha eladásával. Rengeteg internetes lehetőség áll a rendelkezésre. Így az is jól jár aki elad és az is, aki jóval a bolti ár alatt juthat hozzá a gyakran szinte új gyerekruhákhoz.

Szintén nagyon népszerűek a gyerekruha börzék, ahol magunk adhatjuk el a portékánkat. Kapunk egy kis asztalt és mint a piacon, próbál mindenki minél többet alkudni és jó áron beszerezni a használt gyerekruhákat.

De város szerte egymást érik a turik és a használt gyerekruhákat árusító üzletek. Ezek
legtöbbje az Angliából és más országokból behozottakat árusítja. Kilóra és darabra is vásárolhatunk sokszor fillérekért. A kisebb üzletek akár át is veszik bizományba a jó minőségű használt gyerekruhákat, babakocsit, etetőszéket stb.

Az, aki pedig nem kíván élni egyik lehetőséggel sem, az a használt ruhákat gyűjtő konténerbe dobja, ahonnan különböző segélyszervezetekhez eljuttatva a rászorulók veszik nagy hasznát a gyerekruháknak.